• Imprimeix

Circ català a França

Tres companyies de circ catalanes participen al festival francès Viva Cité, una de les trobades més importants del sector del teatre i arts de carrer a França

27/06/2017 13:06
Cite

Les companyies de circ catalanes Amer i Àfrica, especialitzada en la tècnica del mà a mà, Diegolow, especialitzada en el diàbolo, i En Diciembre, especialista en roda cyr i perxa xinesa, es presentaran davant del públic professional internacional de la mà del Departament de Cultura al festival Viva Cité de Sotteville-Lès-Rouen (França) el proper dissabte 1 de juliol. La seva participació a la fira és fruit de la col·laboració entre el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i l’Institut Ramon Llull (IRL).

L’objectiu d’aquesta l’acció és oferir un espai a les companyies catalanes per a mostrar les seves creacions, poder intercanviar impressions i fer networking amb els professionals presents. Cada una de les companyies gaudirà de 10 minuts per presentar un breu extracte de les seves últimes creacions.

Aquesta operació de suport s’emmarca en les accions del Pla Integral del Circ de Catalunya i, més globalment, dins de les accions de suport a la internacionalització de les arts escèniques catalanes.

El festival Viva Cité de Sotteville-lès-Rouen es considera com una de les trobades més importants del sector del teatre i arts de carrer a França, juntament amb Chalon dans la Rue i el Festival Internacional de Teatre de Carrer d’Aurillac. Aquesta 28a edició es durà a terme del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol. Amb un públic majoritàriament familiar, el festival atreu cada any més de 100.000 visitants i 450 professionals internacionals. El festival presentarà el treball de 76 companyies, 24 a la secció oficial i 52 a l’Off. L’Ajuntament de Sotteville-les-Rouen organitza el festival i la direcció artística correspon a l’Atelier 231, un dels 13 Centres Nacionals d’Arts de Carrer (CNAR) de França, dirigit des de fa dos anys per Anne Le Goff. A banda de la direcció artística del festival, l’Atelier 231 acull una vintena de companyies en residències durant tota la temporada i gaudeix de prestigi a nivell internacional.

Més informació: www.catalanarts.cat