• Imprimeix

Grups catalans a Marsella

Babel Med, que tindrà lloc del 16 al 18 de març, és el mercat de músiques del món més important de França i un dels més rellevants en aquest àmbit a nivell europeu.

13/03/2017 14:03
Foto Babel

Un total de 19 empreses i entitats catalanes participaran a la 13a edició de Babel Med Music, a Marsella (França), fòrum internacional de les músiques del món. Enguany, per primer cop, l’esdeveniment s’obre també al jazz i a estètiques més actuals per tal de respondre a les mutacions que estan esdevenint en l’àmbit de l’espectacle en viu. La fira tindrà lloc del 16 al 18 de març al Dock J1, nou espai per a aquesta edició, tot i que els concerts de la nit se seguiran fent al Dock des Suds.

 

Babel Med Music és considerada com la principal cita de l’ecosistema de les músiques del món a França i una de les més importants a nivell internacional. La seva situació afavoreix especialment l’establiment de nous contactes internacionals. Per aquest motiu, i gràcies a la proximitat entre Catalunya i Marsella, des de la seva primera edició, la presència catalana a la fira ha estat important.

 

Enguany, el Departament de Cultura, a través de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), hi tornarà a ser present amb un estand sota la seva marca d'internacionalització, Catalan Arts, a disposició de les empreses catalanes per tal d’impulsar la seva notorietat a nivell internacional.

 

Les empreses, festivals i institucions catalanes que assistiran a Babel Med Music 2017 són: Batall Produccions, BCN Music ExportBlack Music ProductionsCatalan Arts - Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses CulturalsCobla Catalana dels Sons EssencialsDiscmedi, Èxits ManagementFestival de Jazz de Barcelona,
Fernando Pérez, Guitar & World Music Traditions, Fira Mediterrània de Manresa
Institut de Cultura de Barcelona – ICUBInstitut Ramon Llull, Ítaca Band, Mercat de Música Viva de VicMiraMundo Música, Petit Indie, Propaganda pel fet!, Sota la Palmera, Taller de Músics. En total, són 19 participants catalans dels quals 13 són empreses, 3 festivals i 3 institucions.

 

Dins la fira, l’Àrea de Mercats de l’ICEC organitzarà també una sessió de speed-meetings el divendres 17 de març, a les 10 hores, per tal de facilitar els intercanvis entre les empreses catalanes i els professionals francesos i internacionals.

 

A més, dissabte, a partir de les 12.30 hores, tindrà lloc una trobada de networking organitzada conjuntament entre l’Àrea de Mercats de l’ICEC, la Fira Mediterrània de Manresa, amb motiu del seu 20è aniversari, i de l’ILLENC - Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, amb l’objectiu d’afavorir els contactes entre professionals.


A França no existeix cap altra fira de les característiques de Babel Med Music. Això ha fet que, amb els anys, esdevingui la trobada clau del sector al país. La fira està organitzada per l’associació Latinissimo i la direcció artística correspon a Bernard Aubert i Sami Sadak, coneixedors de la creació catalana. Babel Med té dues parts: l’activitat de la zona del mercat al Dock J1 durant el dia, amb conferències, debats, speed-meetings i trobades professionals, i a la nit, els showcases oberts al gran públic al Dock des Suds. En aquesta edició, s’esperen més de 2.000 professionals, es podran escoltar 31 concerts d’artistes vinguts dels 5 continents, i es preveu aplegar més de 15.000 espectadors.

 

Txarango, al programa oficial de Babel Med Music

El grup català Txarango actuarà dins la programació oficial de Babel Med Music. El concert tindrà lloc el dissabte 18 de març, a les 23 hores al Mirabeau Stage al Dock des Suds. Txarango és un dels grups més destacats del panorama actual de la música catalana. Combina sonoritats pròpies de la rumba catalana amb estils com el punk o el reggae.  Aquest no és el primer cop que el grup actuarà a França, ja que el 2014 va ser al Festival du Bout du Monde a la Bretanya i el 2015, al festival Musicalarue, entre altres.  

 

Més informació: 

 

Catàleg d'empreses catalanes a Babel Med Music 2017:

www.catalanarts.cat/web/sites/default/files/CatalanArts_at_BabelMedMusic_2017.pdf

 

Web de l’Àrea de Mercats: www.catalanarts.cat