• Imprimeix

Presentació de la xarxa de Cases de la Música

Terrassa i Manresa s'incorporaran pròximament a aquesta xarxa de la qual ja formen part Mataró, L’Hospitalet i Salt.

15/09/2008 12:09

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras va presidir el passat dilluns, dia 15 de setembre, l’acte de presentació de la xarxa de les Cases de la Música d’arreu de Catalunya. La xarxa està formada per les sales Clap de Mataróla Mirona de SaltSalamandra de l'Hospitalet de Llobregat, a les quals s’afegiran la pròxima tardor Terrassa i Manresa.

 

En l’acte de presentació també van intervenir l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Hospitalet, Mario Sanz; el regidor de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado; el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de Manresa, Ignasi Perramon; el regidor de Cultura de Salt, Carles Borrell, i el director del projecte, Jordi Herreruela. Van acompanyar el conseller el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Antoni Lladó, i el cap de l’Àrea de Música de l’ICIC, Josep Maria Dutrèn.

 

Les Cases de la Música són un nou model de gestió cultural, on l’empresa privada i les administracions públiques treballen conjuntament per  promoure la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular i moderna a Catalunya. Les Cases de la Música complementen les infraestructures culturals municipals organitzant activitats, amb la música com a eix vertebrador, tant per als artistes i creadors com per al públic en general.

 

Les Cases de la Música  són un projecte d’especial interès dins de la política de suport a la música duta a terme pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’ICIC, que s’ha implicat activament en aquest projecte amb la col·laboració dels ajuntaments, la Diputació de Girona i les empreses privades que gestionen les sales.

 

La nova Casa de la Música de Terrassa serà gestionada per VESC, entitat dedicada al management i producció de les músiques tradicionals i d’autor d’arreu dels territoris de parla catalana. La creació i gestió de la Casa de la Música de Manresa anirà a càrrec de Propaganda Pel Fet, discogràfica amb deu anys d’experiència recolzant principalment grups catalans que s’expressen en català i amb una àmplia trajectòria en la promoció i recerca d’alternatives culturals.

 

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) destina anualment a cadascuna de les Cases de la Música 90.000 euros, els ajuntaments participants hi aporten 90.000 euros anuals (excepte en el cas de la Mirona que rep 100.000 euros de la Diputació de Girona) i les empreses privades gestores de les sales hi inverteixen 60.000 euros cada any.

 

Més informació:

Xarxa de Cases de la Música Popular

Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC)