• Imprimeix

"Cos Social [Lliçó d'anatomia]" de Joan Morey arriba al Centre d'Art La Panera de Lleida

“Cos Social [Lliçó d’anatomia]” va ser el projecte guanyador de la 3a Edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura i LOOP Barcelona

29/06/2018 11:06
Cos Social
Des d’avui i fins el 30 de setembre, es podrà veure al Centre d’Art La Panera de Lleida l’exposició “Cos Social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey. La inauguració va tenir lloc ahir a la tarda i van comptar amb la presència de la tinent d’alcalde i regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego i l’artista, Joan Morey. Avui, a les 19 hores, l’artista farà una visita comentada a l’exposició.
 
“Cos Social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey
 
El projecte Cos Social [Lliçó d’anatomia], concebut com una video-performance, examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística. Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactivarà les lliçons d’anatomia en la pintura barroca i la seva performativitat contraposant dos elements fonamentals: el cos (del performer) i l’escenari (en el qual es duu a terme l’acció). L’espai triat per la recreació d’aquesta lliçó d’anatomia ha estat l’amfiteatre anatòmic  de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gravada a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una de les sales dedicades a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa.
 
Joan Morey
 
Joan Morey (Mallorca, 1972). Llicenciat i DEA en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El 2015 va rebre la Beca MAEC-AECID per al programa de residències per a Artistes i Investigadors Espanyols i Estrangers en l’Acadèmia d’Espanya a Roma mitjançant la qual va desenvolupar el projecte Il Linguaggio del Corpo (Roma, 2015-2016). D’entre els seus projectes destaquen: The Characters, Museu És Baluard (Palma de Mallorca, 2015- 2016); El Gir [Guió obert per a performance col·lectiu], Sis galeria (Sabadell, Barcelona, 2014); Cascando. Variacions per a una altra peça dramàtica, MACBA (Barcelona, 2013) o L’Ensinistrament. Variacions per a actor, iPad i furgó preparat, Fabra i Coats Centre d’Art (Barcelona, 2012). Recentment ha presentat la performance Tour de Force (Barcelona, març de 2017) en el marc de l’exposició 1000m2 de desig. Arquitectura i sexualitat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) una co-producció del CCCB i la Fundació Han Nefkens.
 
Premi de Videocreació
 
El Premi de Videocreació té com a propòsit promoure el treball d'artistes que destaquen pels seus plantejaments innovadors en el procés de creació en el món de les Arts Visuals. Amb aquest premi es vol impulsar la coproducció d’un projecte que incorpori el vídeo com a element principal en el conjunt de la proposta.
 
L’objectiu és formular accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, incrementant la visibilitat en el territori i la presència internacional.
 
Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya
 
“Cos Social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey es va presentar en el marc del Festival LOOP a l’Arts Santa Mónica (27 de maig –13 de juliol de 2017 ) i es mostrarà a diversos centres de la Xarxa en formats expositius diferents i amb activitats d’acompanyament específiques durant el transcurs de l’any 2018.
 
Desprès del Centre d’Art La Panera de Lleida, l’exposició anirà al Centre d’Art Tecla de l’Hospitalet de Llobregat, a Fabra i Coats-Centre d’Art Contemporani de Barcelona i a Lo Pati, Centre d’Art Terres de l’Ebre, Amposta.
 
Aquests centres i espais d’art tenen com a objectiu facilitar l’accés de les arts visuals a la ciutadania i fomentar l’educació i la dinamització de les pràctiques artístiques contemporànies.