• Imprimeix

Problemes per signar formularis amb el certificat digital del DNI electrònic

17/05/2018 08:05
img

S'han desactivat els certificats digitals de tots els DNI electrònics expedits a partir d'abril de 2015 per motius de seguretat. Per aquest fet, no és possible signar digitalment els formularis de sol·licitud i de justificació amb DNI electrònic si ha estat expedit a partir de la data esmentada.

Per saber si el certificat digital del DNI ha estat cancel·lat, cal mirar el codi IDESP (en els DNI antics) o el Número de Suport (en els DNI nous). Si el número és major a ASG160.000, el DNIe té el certificat digital desactivat i, per tant, no es podrà fer servir per signar un formulari ni per a cap altra acció.

Es pot acudir a algun dels Punts d'Actualització del DNI (PAD) per actualitzar o renovar el certificat del DNI a fi de poder-lo utilitzar amb normalitat.

Recomanem fer ús del certificat digital de persones físiques IdCAT, que emet la Generalitat de Catalunya de manera gratuïta i immediata, a qualsevol de les entitats de registre designades, repartides per tot el territori. 

 

 

Per a més informació sobre el certificat IdCAT, podeu consultar el web corporatiu. En cas de dubtes sobre com instal·lar el certificat, podeu consultar les preguntes freqüents o bé contactar amb l'OSIC: osic@gencat.cat 

 

Per motius de seguretat s'ha desactivat la signatura digital dels DNI electrònics expedits des del mes d'abril de 2015.