• Imprimeix

L’exposició itinerant “Un món paral·lel” arriba al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona

Comissariada per Joan Fontcuberta i produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts, mostra el treball de nou artistes que utilitzen Google Street View com a espai d'experiència i finestra a una representació virtual de la realitat.

15/06/2018 12:06
Un món paral·lel

Reality Bites de David Mayo

El proper dissabte, 16 de juny, a les 12 hores, s’inaugura al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona l’exposició col·lectiva “Un món paral·lel”. Posteriorment, a les 18h, el comissari de l’exposició, Joan Fontcuberta, donarà una conferència sobre “Fotografia, un món paral·lel?” al claustre del Centre Cultural La Mercè de Girona.

La mostra presenta els projectes de nou artistes que recorren un ampli ventall d’opcions explorant qüestions de percepció del territori, del paisatge i de la representació virtual de la realitat mitjançant l’eina Google Street View. Aquesta eina ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat generant nombrosos projectes d’artistes contemporanis.

Participaran a la inauguració el 5è tinent d’alcaldia, regidor de Cultura i regidor delegat de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Carme Sais, el president de la Fundació Banc de Sabadell, Miquel Molins i el comissari de l’exposició, Joan Fontcuberta. 

Artistes i peces

Els artistes que participen a l’exposició són: 

  • Azahara Cerezo amb Paisatges digitals d’una guerra.
  • Roberto Feijoo amb Berlin Alexanderplatz.
  • Andrés Galeano amb Google in View.
  • Albert Gusí amb
  • David Mayo amb Reality Bites.
  • Alberto Salván amb Uncommon Places.
  • Txema Salvans amb The Waiting Game.
  • Ruben Torras Llorca amb Road Moview.
  • Bárbara Traver amb Fake Trip.

Activitats entorn de l’exposició 

Dissabte 16 de juny a les 11 hores s’inaugurarà l’exposició “Temps de foto”, una mostra de fotografies de gran format al carrer, desprès a les 12 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició itinerant “Un món paral·lel” i a les 18 hores una conferència a càrrec del comissari Joan Fontcuberta.

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona ofereix visites el dimarts 19 de juny i el dimecres 20 de juny a les 17 hores en el marc del Festival Temps d’Art.

A més a més, hi haurà visites guiades tots els primers dimarts de mes: dimarts 3 de juliol, dimarts 7 d’agost i dimarts 4 de setembre a les 17 hores.

Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura

“Un món paral·lel” és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

La mostra s’allotjarà al Bòlit, Centre d’Art Contemporani.Girona des del 16 de juny fins al 23 de setembre i, posteriorment, s’hi podrà visitar al centre d’art Ca l’Anita de Roses. Paral·lelament, es poden veure les exposicions itinerants “La lliçó de Diògenes” al Centre d’Art la Panera (9 juny - 15 setembre) i  “No em va fer Joan Brossa” al Centre d’Art Tarragona (14 juny-31 juliol).

Per a més informació de l’exposició itinerant “Un món paral·lel” feu click aquí.