• Imprimeix

Torna el festival “Amb So de Cobla”

La segona edició del festival “Amb So de Cobla” de Palamós (del 8 al 12 d’agost) situa en un lloc central de la creació contemporània, el so d’aquesta formació musical única al món. Impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palamós, Amb So de Cobla mescla tradició i innovació a l’entorn de la sonoritat d'aquesta formació associada a la sardana, però que en el festival es presenta en formats i fusions diverses.

11/06/2018 09:06
Presentació del Festival 'Amb So de Cobla'

A la roda de premsa de presentació, el conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig -en connexió en directe des de Brussel·les- que en fou un dels promotors, ha desitjat tot l'ànim i encert als organitzadors i ha afegit: "Som resilients, seguirem amb la cultura endavant". Posteriorment, Àngels Blasco, Directora General de cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha refermat el compromís de la Generalitat en el projecte: “Aquest és per a nosaltres un festival de referència a tot Catalunya. Tot el que passi a Palamós ha de ser un aparador nacional, hem de ser la veu del que passi al país".

L'estrena d'una nova producció liderada per l'acordionista Kepa Junkera, el qual en aquesta ocasió sumarà esforços amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona en el que vol ser un aprofundiment en el treball que el músic basc està desenvolupant d'ençà de la presentació, a principis d'aquest 2018, del seu àlbum FOK; la presentació de l'espectacle Si són flors, floriran d'un nom clau del folk – fusió a Catalunya com és Marcel Casellas i la seva Cobla Catalana dels Sons Essencials i la producció de cloenda de la capitalitat de la Sardana de Figueres, Triple picat, en col·laboració amb la Jove Orquestra de Figueres, el Conservatori de Perpinyà i l'Orquestra i l'Esbart de Torroella de Montgrí, als quals s'hi suma la narració de l'actriu Cristina Cervià i els arranjaments i direcció musical del tenora Jordi Molina, són alguns dels noms propis del festival d'aquest 2018.

Amb So de Cobla, però, no oblida el vincle amb les efemèrides més importants del calendari i és per això que se suma a la celebració de l'Any Viladesau incloent en la seva programació el 18è Concert - Memorial Ricard Viladesau, amb les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, que tindrà lloc el 8 d'agost a les 22 hores, a l'Arbreda Municipal de Palamós i a manera de concert inaugural. Viladesau ha estat un dels més grans tenoristes de tots els temps, a qui el mestre Pau Casals va batejar com a 'Príncep de la tenora', en un dels epítets que han fet major fortuna en l'àmbit del sardanisme. S'escau -a manera d'anècdota- que un dels directors del festival, el músic Adrià Bauzó, va ser deixeble directe de Viladesau i un dels seus alumnes més estimats.

La programació d'Amb So de Cobla es concentrarà del 8 al 12 d'agost, amb els espectacles Triple picat (9 d'agost, a les 20.30 hores al Teatre La Gorga); Kirineoc de Kepa Junkera i la Cobla Sant Jordi (10 d'agost a les 21 hores al Parc del Convent dels Agustins); la proposta itinerant Sound fanfare de The Cobla Sound Fanfare i Si són flors, floriran de la Cobla Catalana dels Sons Essencials (11 d'agost, a les 22 hores i a les 23 hores, al Passeig de Mar, respectivament) i l'exhibició de colles sardanistes del dia 12 d'agost, a les 20 hores, a l'escenari del Passeig de Mar a càrrec de la Colla Dolç Infern de Lleida, la Colla Mirant al Cel de Sabadell i la Cobla Mediterrània.

www.ambsodecobla.cat