• Imprimeix

La cultura popular i l’associacionisme molt presents en les creus de Sant Jordi d’enguany

El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat. D’entre aquestes distincions, hi ha 2 personalitats i 11 entitats relacionades amb la cultura popular.

18/07/2018 13:07
Creu de Sant Jordi

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Les dues personalitats del mon de la cultura popular son: els germans Joan i Martí Castells Badia, escultors de figures del pessebre de projecció mundial i el folklorista i pedagog, Joan Soler i Amigó. Les 11 entitats: Associació Ateneu de Sant Just d’Esvern, Associació Casal Societat La Principal (Vilafranca del Penedès), Associació Casino La Unió de Vidreres, Associació Cor Claverià l’Aliança de Lliçà d’Amunt, Associació Cultural La Colmena de Santa Coloma, Associació Orfeó Sarranienc, Associació Societat Coral El Vallès, Marduix Teatre, Orfeó Reusenc, Associació Cultural i Recreativa La Cumprativa (Llorenç del Penedès) i Societat Recreativa El Centre (Llorenç del Penedès).

Llistat de tots els guardonats: http://dom.cat/1k0p