• Imprimeix

Fòrum d'educació i cultura popular

El Fòrum vol reconèixer l’important paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu, i fer visibles activitats impulsades per centres educatius, AMPA, ajuntaments, associacions i federacions.

19/12/2017 10:12
Forum d'educació i cultura popular

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular es celebrarà del 26 al 28 de gener, en el marc del Som Cultura Popular. El fòrum serà un espai de debat, d’aprenentatge i d’intercanvi que permetrà centrar criteris i revisar el discurs teòric sobre la cultura popular en l’educació, posant de relleu aspectes com la interculturalitat, la interreligiositat i el gènere.

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular presentarà els primers resultats d’un procés de reflexió que ha tingut lloc en els darrers mesos. Aquest treball ha comptat amb la participació de persones expertes de diferents camps. El debat s’ha centrat en l’estat actual de la cultura popular en l’àmbit educatiu i les possibles línies d’actuació futura. Les primeres conclusions s’articulen en quatre eixos, que es presentaran el divendres 26. Dissabte 27 i diumenge 28 serà el torn perquè els actors exposin diferents activitats educatives: centres educatius, AMPA, ajuntaments i associacions presentaran un ampli ventall d’iniciatives que mostren la riquesa i diversitat del treball educatiu en l’àmbit de la cultura popular.


Programa

 • Divendres 26 de gener
  Auditori-biblioteca Can Fabra

  9:30-11h Presentació de l’eix 1 Quina cultura popular?. Definició, identitat, valors socials i relació amb l’educació.

  11:30-13h Presentació de l’eix 2 Cultura popular i societat plural. Expressions de la cultura popular, inclusió i diversitat, incorporació de noves expressions, pluralitat religiosa i laïcitat. La cultura popular en les entitats i associacions.

  15:30 – 16h Presentació de l’activitat formativa a les associacions (Panoràmic i bandes de música).

  16-17:30h Presentació de l’eix 3 Cultura popular i mitjans de comunicació. Públics, transmissió i influència. Àmbit de la ràdio i la televisió.

  17:30h- 19h Presentació de l’eix 4 Cultura popular i sistema educatiu. Adaptació, impacte i presència de la cultura popular en l’educació infantil, primària, secundària, professional i artística, en la comunitat educativa, en l’educació en el lleure i en la formació dels educador/es.

  19:15h-19:45h Escoles de Sarrià presentaran el seu treball en relació amb la festa major.
 • Dissabte 27 de gener
  Auditori-biblioteca Can Fabra

  9:30 – 14h Presentació de projectes de centres educatius i AMPA.

  16h – 19:30h Presentació de projectes d’ajuntaments i associacions culturals

 • Diumenge 28 matí
  Auditori-biblioteca Can Fabra

  10-13 h Presentació de projectes d’associacions culturals


La informació actualitzada del fòrum la podreu consultar:
http://blocs.xtec.cat/educacioiculturapopular/
http://lameva.barcelona.cat/culturapopular/ca/forumsomculturapopular
Twitter @educulturapop