• Imprimeix

Els Pastorets i Pessebres Vivents de Catalunya estrenen nova selecció musical

Es tracta d'una tria encarregada per la DGCPAC que conté més de 80 peces de totes les èpoques amb una especial presència de compositors catalans. El musicòleg Oriol Pérez Treviño ha proposat diferents músiques per cadascuna de les principals escenes de l'espectacle.

01/12/2017 11:12
Música Pastorets i Pessebres Vivents

La directora general lliurant el banc digital a les coordinadores

Aquest any, els diferents grups membres de les Coordinadores de Pastorets i Pessebres Vivents de Catalunya gaudiran d’un nou recurs a l’hora d’elaborar la selecció musical de l’obra: una extensa proposta d’obres adequades a les escenes més emblemàtiques de l’espectacle. Aquesta selecció ha estat elaborada pel musicòleg Oriol Perez Treviño seguint l’encàrrec de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i comptant amb un gran treball en equip entre les dues coordinadores per presentar una proposta comuna d'escenes al compositor.

Es tracta d’un recull de peces de diferents èpoques, des de l’edat Mitjana fins als nostres temps, amb una important presència d’obres d’autors catalans com Isaac Albéniz, Eduard Toldrà, Carles Santos o Carles Cases, entre d’altres. A més Pérez Treviño també ha proposat quines escenes poden il·lustrar: l’anunciació, la masia catalana, l’adoració dels pastors, etc. D’aquesta manera, els grups que així ho desitgin, podran utilitzar-les a les representacions d’aquest any.

Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya