• Imprimeix

Premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular

Oberta a Bellpuig la convocatòria del 33è Premi Valeri Serra i Boldú, el premi de textos més important pel que fa a la recuperació i investigació de cultura popular. El convoquen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Bellpuig i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

26/01/2018 13:01
Premi Serra i Boldú 2018

Les obres d’investigació i recerca sobre la cultura popular, hauran de ser inèdites i escrites en llengua catalana i/o aranesa. El termini d’admissió de propostes finalitzarà el proper 28 de febrer. Per a més informació i per a presentar les obres s’ha de fer a través del correu electrònic: valeriserra@bellpuig.cat

Els objectius del Premi són: 1/ A partir de la recerca, fomentar el coneixement de les manifestacions de caràcter popular; 2/ Reconèixer la tasca de les persones que duen a terme aportacions a la cultura popular a través de la investigació i recuperació; 3/ Donar prestigi a les recerques sobre la memòria col·lectiva; 4/ Difondre l’interès de la cultura popular més enllà dels cercles habituals i 5/ Difondre els treballs premiats a través de la col·lecció editorial creada ad hoc. Aquests cinc objectius es poden sintetitzar en: la promoció de l’excel·lència de la recerca i el coneixement del patrimoni cultural de Catalunya, per a tal d’enfortir la identitat de país.

Paral·lelament també es convoca el Premi Infantil (alumnes de 1r i 2n d’ESO) i Juvenil (alumnes de 3r i 4rt d’ESO, i alumnes de batxillerat i de cicles formatius) de cultura popular.

Més informació