• Imprimeix

Sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

De l’1 de juliol al 23 d’octubre es celebrarà a 25 poblacions catalanes la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, una mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic. En aquest període de temps es projectaran 84 films.

27/06/2016 13:06
Sisena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

En la programació de la mostra es combinen filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

La primera edició va tenir lloc a Barcelona l’any 2011, la segona a Esterri d’Àneu el 2012, i des de 2013 té un caràcter multiseu. Durant tres anys la cultura convidada va ser Itàlia en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular i del Patrimoni, Arianna. Enguany la cultura convidada és Mèxic gràcies a la col·laboració amb la Comisión Nacional para el Desarrollo de los Pueblos Indígenas (Gobierno de México).

Les poblacions on es desenvoluparà la mostra són Barcelona, Cervera, Torroella de Montgrí, Esterri d’Àneu, Puigcerdà, Terreta-Tremp, Campredó, Vic, Ripoll, Mas de Barberans, Manlleu, El Cogul, Palamós, Amposta, Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç de Torelló, Taradell, Calldetenes, Torelló, Vall d’en Bas, Roda de Ter, Solsona, Avinyonet del Penedès, Santa Oliva i Valls.

Les 16 entitats implicades són: Museu de la Mediterrània, Direcció General de Cultura Popular, Institut Ramon Muntaner, Museu Comarcal de Cervera, Museu de la Pesca, Museu de les Terres de l’Ebre, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Museu del Ter, Institut Català d’Antropologia, Museu de la Pauma, Centre d’estudis Les Garrigues, Centre d’Estudis Lacetans, Institut d’Estudis Penedesencs, Museu Casteller de Catalunya, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i Museu Etnològic de Barcelona.

Documents de la Mostra:  http://dom.cat/wvv

Inauguració de la 6a Mostra: http://dom.cat/wvy