• Imprimeix

Campanya “Revetlles amb precaució 2018”

La Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior està duent a terme, com en anys anteriors, la campanya “Revetlles amb precaució 2018”, per tal de fer més segures les celebracions solsticials a l’entorn de Sant Joan, i prevenir els accidents que hi pugui haver amb les fogueres i els materials pirotècnics.

08/06/2018 12:06
Revetlles amb precaució

La campanya té com a objectiu conscienciar dels perills que hi ha associats a les revetlles, però sobre tot vol subministrar eines i materials als individus i col·lectius que les protagonitzen, per a fer la seva participació més segura. Es tracta, en definitiva, de que la mateixa festa no espatlli la festa.

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ve participant i col·laborant en aquestes campanyes des dels primers anys, en tot el que fa referència a la tradició de les celebracions solsticials. També col·laboren en la campanya la Federació de Municipis de Catalunya, l’Agència Catalana de Consum, la Delegació del Govern a Catalunya, el Departament d’Ensenyament, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, la Direcció General de Salut Pública, l’Associació de Bestiari Festiu i Popular, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Direcció General de Policia, el 112 i les associacions de fabricants AFIMAC i CEDAC.

En l’àmbit de materials hi trobem un pòster i un quadríptic amb consells de prevenció i precaució en l’ús i manipulació dels materials pirotècnics. També la sèrie de còmics "En Pau i l'Anna a..." En l’aspecte de divulgació massiva s’ha de destacar l’espot de televisió del 112.

Un aspecte fonamental de l’esmentada campanya són els consells específics que, a través de la pàgina web, es donen de tres elements indefectiblement associats a aquestes festes, els petards, les fogueres i els correfocs. Un altre aspecte ha destacar es la de la Informació de Servei (112 Telèfon Únic d’Emergències; tractament de les cremades; estat del trànsit; previsió del temps) i la utilització de les xarxes socials per a fer més segures aquestes celebracions, amb l’etiqueta #revetllasegura, twitter de trànsit i twitter d’emergències.

Per acabar, s’ha de fer esment a les sessions informatives que Protecció Civil ve realitzant, sobre tot a escoles, d’on es destaquem una obra de teatre que dur per títol “A foc lent”, adreçada als més petits i que té com a objectiu transmetre’ls els valors de prudència; la durada és de vint minuts. I també una demostració pràctica de com s’han d’utilitzar els petards que es fa al pati de l’escola.

Tota la informació a: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/revetlles/