• Imprimeix

Circ català al Regne Unit

El Departament de Cultura organitza una missió catalana de circ al Regne Unit sota la marca d'internacionalització Catalan Arts

18/04/2017 12:04
Foto Canvas

El Canvas Showcase està enfocat principalment al mercat i a la creació del Regne Unit, però per primera vegada ha convidat a participar-hi dos països, Finlàndia i Catalunya. Enguany, cinc companyies catalanes de circ hi presentaran les seves creacions davant dels programadors del sector. Per a les entitats catalanes, participar al Canvas serà una oportunitat única per donar-se a conèixer entre els programadors, fer nous contactes professionals i poder accedir al mercat britànic. Durant tres dies, es duran a terme pitchings, showcases, activitats de networking i visites a alguns dels principals espais de la capital britànica dedicats al circ.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant Catalan Arts, la marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes, i la seva oficina a Londres, coordina la presència catalana a l’esdeveniment britànic. La delegació catalana estarà formada per artistes, representants de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), de la Central del Circ i del mercat estratègic del circ Trapezi.

L’objectiu d’aquesta col·laboració amb el Canvas és enfortir les relacions entre els professionals catalans i els britànics, així com donar visibilitat al Trapezi, per tal d’atraure la participació de programadors internacionals.

Les companyies catalanes que assistiran al Canvas 2017 són: Animal Religion, Circ Pànic, Compañía de Circo “eia”, Companyia Roberto Magro, Companyia SOON i Industrial Teatrera. També formaran part d’aquesta missió representants de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), la Central del Circ, el mercat estratègic del circ Trapezi, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)Catalan Arts i l’Institut Ramon Llull.

Aquesta missió s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les arts escèniques catalanes. La presència de les companyies i artistes catalans a les grans cites professionals del calendari internacional és una de les accions més efectives per aconseguir aquests objectiu. El Departament de Cultura dona suport a les companyies i empreses del sector amb ajuts per a projectes d’internacionalització i coordina la participació conjunta en esdeveniments professionals de primera línia internacional.

Més informació: www.catalanarts.cat

Llibret de companyies catalanes a Canvas 2017