• Imprimeix

Música catalana a Polònia

20 empreses i institucions participen al Womex, on el grup Txarango actuarà dins del programa oficial

24/10/2017 12:10
Womex 2017
Un any més, el sector de la música de Catalunya comptarà amb un estand al Womex, organitzat pel Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, en el qual hi tenen representació 19 empreses i institucions catalanes.
 
El Womex, que celebra la seva 23a edició a Katowice (Polònia) del 25 al 29 d’octubre, és la trobada més internacional del sector de la música i la conferència més gran de l’escena musical mundial que inclou espai firal, ponències i showcases. La fira té lloc anualment des del 1994 i aplega a més de 2.400 delegats de més de 90 països.
 
El Departament de Cultura, a través de l'ICEC, assisteix al Womex des de fa molts anys, seguint l’itinerari que ha fet la fira per diverses ciutats europees com Sevilla, Copenhaguen, Tessalònica, Cardiff, Budapest, Santiago de Compostel·la i, ara, Katowice. El Womex sempre ha format part de les estratègies internacionals per a la promoció de la indústria musical catalana ja que és una excel·lent finestra per a les bandes de Catalunya, així com per a una gran diversitat d'empreses (agències de gestió, segells discogràfics, editorials, etc.) del nostre país.
 
Amb un estand sota la marca internacional Catalan Arts, el Departament de Cultura vol donar un major impuls a l’activitat professional dels diferents agents, tot oferint una imatge conjunta del sector. L’estand és un espai de treball i d’exhibició obert als diferents professionals del sector dissenyat perquè hi puguin desenvolupar reunions de negoci, realitzar trobades amb homòlegs d’altres països i exposar la varietat i vitalitat de l’escena catalana.
 
L’estand català (57-62) acollirà representants de les 20 empreses i organitzacions següents, entre les quals hi ha dos dels mercats estratègics de Catalunya: aupaQUARTETBacanaDeco PilotDiggers MusicEscenapartÈxits Produccions & ManagementFira Mediterrània de ManresaInstitut Ramon LlullJulio Quintas - Management & BookingLa Nave Música / Ojos de BrujoMercat de Música Viva de VicNadhra 360ºPetit IndieRosazulSound DiplomacyTaller de MúsicsTori Sparks Music - Glass Mountain Records i Catalan Arts – Institut Català de les Empreses Culturals. A més, tindran estand propi Sonde3 Producciones (stand 105) i MiraMundo (26-33, 36-39).
 
Dins de les activitats organitzades a l’estand català, el dissabte 28 de gener a la 13h, tindrà lloc una trobada de networking amb l’objectiu d’afavorir els contactes professionals.
 
L'ICEC, sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, ha publicat també un llibret d’entitats per oferir una difusió més àmplia de la participació dels representants catalans al Womex.
 
 
El grup Txarango, seleccionat per actuar al Womex 2017
La presència catalana a Womex 2017 ve reforçada per la selecció de Txarango per actuar dissabte 28 d’octubre dins de la programació oficial. El showcase de Txarango a Womex, que compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), és la culminació d’un any d’intensa activitat del grup en algunes de les principals fires professionals europees. El 13 de gener Txarango actuava a Eurosonic Noorderslag (Groningen, Països Baixos), dins del programa europeu ETEP (European Talent Exchange Program) del qual l'ICEC n’és soci. Una altra fira de referència, Babel Med (Marsella, França), acollia el 18 de març la banda catalana. Totes aquestes actuacions han comptat també amb el suport de l’ICEC i de la seva marca d'internacionalització Catalan Arts.
 
 
La internacionalització de les empreses culturals catalanes
 
L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és una institució pública que vetlla pel desenvolupament i la consolidació del sector creatiu català actuant com a palanca per a la seva professionalització. Depenent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la institució assessora i acompanya en el seu creixement a les empreses catalanes dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, el llibre, la música i la cultura digital.
 
Catalan Arts és la marca utilitzada per l’ICEC per la promoció internacional de les empreses culturals i creatives de Catalunya amb més de 10 anys de trajectòria. Mitjançant la xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París) es desplega tot un programa d’accions per connectar, assessorar i donar suport a les empreses creatives en la seva internacionalització. Amb aquest objectiu, la marca Catalan Arts reforça la presència d’empreses i creacions catalanes a fires i esdeveniments internacionals.
 
Entre les principals accions a l’exterior aquest 2017 trobem fires i festivals com la Kulturbörse de Freiburg (Alemanya), el Babel Med Music (França), Jazzahead! (Alemanya), Musicora (França), Classical:Next (Països Baixos), Midem (França), el Womex(Polònia), el Visa for Music (Marroc) i el Performing Arts Market de Seül (Corea del Sud). Per altra banda, conscient del paper estratègic com a espais de trobada i d’intercanvi dels festivals i fires de Catalunya, l’Àrea de Mercats treballa coordinadament amb els mercats estratègics de la música a Catalunya per organitzar trobades de networking amb professionals de tot el món. Aquest 2017 amb Catalan Arts s’han realitzaran accions com la trobada de professionals i de premsa internacional al PrimaveraPro o les jornades professionals del MMVV.
 
Catalan Arts ofereix també tot tipus de materials i recursos tant als professionals catalans que cerquen desenvolupar els seus projectes internacionalment com als professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques pels seus festivals o espais culturals.
 
 
Més informació:
 
Per més informació, concertar una entrevista o sol·licitar material, us podeu posar en contacte amb internacional.icec@gencat.cat