• Imprimeix

Exposició "Kosmos Panikkar"

L’exposició explora l’univers del filòsof i teòleg català Raimon Panikkar

 

Quan

Data11.10.2018 - 03.02.2019

Hora9 - 20 h

Afegeix al calendari de Google
ytjh

Aquesta és una de les activitats programades amb motiu de l’Any Panikkar, la commemoració del centenari del naixement del filòsof que han impulsat la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, amb Ignasi Moreta com a comissari. Xavier Serra Narciso i el mateix Ignasi Moreta comissarien també l'exposició, organitzada pel Palau Robert i la Institució de les Lletres Catalanes, que es pot visitar de l’11 d’octubre al 3 de febrer a la Sala 1 del Palau Robert.

Panikkar és, al costat de Ramon Llull, una de les figures més rellevants que ha donat el pensament català al món. Les reflexions de Panikkar sobre el diàleg intercultural i interreligiós contribueixen de manera decisiva a l’entesa i la comprensió entre persones que pertanyen a cosmovisions diferents, motiu pel qual afavorir la lectura de Panikkar és també afavorir la cohesió social.

L’acte inaugural tindrà lloc el dimecres 10 d’octubre, a les 19.30 hores, al Jardí. Hi intervindran el director general de Difusió, Jordi del Río; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, i els dos comissaris.

Àmbits

Un dels llibres fonamentals de Panikkar és La realitat cosmoteàndrica. En aquest llibre, Panikkar diu que la realitat té tres dimensions: la còsmica (naturalesa), la humana (ésser humà) i la divina (Déu). Cap d'aquestes dimensions és superior a l'altra, i en cada fragment de realitat és possible trobar-hi les tres dimensions.

L'exposició s'articula en aquests tres àmbits: Kosmos, Anthropos i Theos, és a dir, la dimensió còsmica, la humana i la divina. Cal destacar que el tercer àmbit acull una sala de meditació en la qual el visitant que ho desitgi pot descalçar-se i seure a terra en silenci.

El 2 de novembre, dia del naixement de Panikkar, es posa a la venda el llibre-catàleg de l’exposició “Kosmos Panikkar. El món de Raimon Panikkar: Una mirada integradora”, que es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme i a les llibreries. La publicació es presentarà durant el mes de novembre al Palau Robert.

Coincidint amb l’exposició, el Palau Robert i l’associació Casa de l’Ésser organitzen el cicle de conferències “Viure el pensament de Raimon Panikkar” el 23 d’octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre, de les 19 a les 21 hores, a la Sala d’Actes de les Cotxeres.

reportatge fotogràfic

Més informació

http://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/Espais/historicSala1/2018/panikkar/ 

Horaris

De dilluns a dissabte, de 9 a 20 h
Diumenges i festius, de 9 a 14.30 h

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l'1 i 6 de gener 
El 5 de gener, de 9 a 17 h, i el 24 i 31 de desembre, de 9 a 14.30 h

Organitza

Generalitat de Catalunya

On

Palau Robert

Passeig de Gràcia, 107

Barcelona

Pàgina web