• Imprimeix

Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica amb Anna Montero i Maria Josep Escrivà

09/11/2018 11:11
Anna Montero

Anna Montero

La Institució de les Lletres Catalanes dedicarà la sessió de Dilluns de poesia a l'Arta Santa Mònica del pròxim dilluns 3 de desembre a Ana Montero que serà presentada per Maria Josep Escrivà. Aquesta és l'altra sessió que havia estat programada per al tercer trimestre de 2017 i que va quedar ajornada arran de la intervenció econòmica de la Generalitat i de l’aplicació de l’article 155. La sessió tindrà a les 19h.

Anna Montero Bosch va nàixer a Logronyo l’any 1954, de pares valencians. Quan tenia cinc anys, la família va tornar a València, on va estudiar a l’Alliance Française, rebent així una formació humanista i literària que marcaria la seua vida des del punt de vista cultural i professional. Es va llicenciar en Filologia francesa a la Universitat de València i més tard va ser professora de francès. Ha col·laborat en diverses revistes i diaris com ara Daina, Caràcters, Reduccions, Serra d’Or, El País… Diversos poemes seus figuren en diferents antologies i ha estat traduïda a l’anglès, el francès, l’italià, l’alemany, el rus…

Maria Josep Escrivà (el Grau de Gandia, la Safor, 1968). És filòloga i poeta. Es dedica professionalment a l’edició i correcció de textos, des de l’editorial valenciana Edicions 96. És autora de cinc llibres de poesia, els últims dels quals són Flors a casa (Premi Jocs Florals de Barcelona 2007) i Serena barca (2016), llibre amb el qual ha obtingut el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2017. Gestiona el blog literari Passa la vida.

El cicle "Dilluns de poesia a l’Arts Santa Mònica" obre un espai públic per donar a conèixer al llarg de l'any les veus més remarcables de la poesia catalana i internacional a Barcelona. En cada sessió es presenta l'obra d'un poeta que llegeix personalment la seva obra i és presentat per un crític, estudiós o traductor de referència.

Documents relacionats