• Imprimeix

Programes

Lletres a les Aules

f

Lletres a les Aules és un programa de foment de la lectura, promoció i difusió de la literatura que permet apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua. D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d’ensenyament primari, secundari i d’adults de tot el domini lingüístic.

[Llegiu-ne més]

Enllaços relacionats

Lletres en Viu

Lletres en viu

El programa Lletres en Viu afavoreix el contacte entre els lectors i els autors de literatura catalana mitjançant la seva presència en les trobades als clubs de lectura que s’organitzen, fonamentalment, a les biblioteques públiques del país. La interacció que s’estableix entre els autors i els seus lectors els enriqueix a tots plegats, ja que els lectors coneixen de primera mà l’autor de les obres llegides, poden resoldre dubtes i parlar dels personatges i del procés de creació de l’obra, i els autors tenen un testimoni de primera mà de com és rebuda la seva obra per part del públic lector.

[Llegiu-ne més]

 

Dia Mundial de la Poesia

Dia Mundial de la Poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la ILC —amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades— celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui s’encarrega un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració des d’Alacant a l’Alguer, i des de la Franja a Puigcerdà).

[Llegiu-ne més]

Festival nacional de poesia

f

L’Ajuntament de Sant Cugat, a través del Teatre-Auditori, i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen cada any a la tardor el Festival nacional de poesia a Sant Cugat del Vallès. El certamen va néixer entorn de la Nit de poesia. A partir de l’any 2000, aquesta producció es va convertir en un festival d’una setmana aproximadament. En l’actualitat compta amb diverses activitats que se celebren tant al mateix Teatre-Auditori com a les llibreries, biblioteques, galeries d’art, escoles, centres cívics, places i carrers.

[Llegiu-ne més]

Enllaços relacionats

Què llegeixes?

Què llegeixes?

Comunitat virtual de lectors en xarxa de la Institució de les Lletres Catalanes creada amb l'objectiu de fomentar la lectura a través d’Internet, les xarxes socials i el contingut multimèdia i audiovisual. Llibres, lectures compartides, jocs, premis, activitats, rutes, sessions presencials i més! Què llegeixes es va crear l’abril de 2008 i ofereix un fòrum interactiu al voltant de la lectura, adreçat a tots els públics, on compartir comentaris sobre escriptors, llibres i literatura. Hi ha tres nivells en funció de l’edat: Llapis (fins a 11 anys), Boli (de 12 a 16 anys) i Ploma (de 17 a 100 anys).

[Llegiu-ne més]

Enllaços relacionats

Lletres a Santa Mònica

Lletres Sta. Mònic

La Institució de les Lletres Catalanes organitza i programa diferents activitats literàries obertes al públic i que compten amb la col·laboració de l'Arts Santa Mònica. Aquest, concebut com un centre de la creativitat, com un espai pluridisciplinari i punt de trobada de talent del país, per tal d'apostar per la difusió de la creativitat catalana, la innovació, el risc i la reflexió, és l'espai ideal per portar-hi la nostra literatura i els autors i autores del país. El Santa Mònica, amb una mirada oberta i transversal, esdevé així un espai de confluència de les diferents disciplines creatives: les arts visuals, les arts escèniques, la música, l'audiovisual, els nous formats digitals, la literatura, la ciència, el pensament, el disseny, l'arquitectura, la moda i la gastronomia. La col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l’Art Santa Mònica ha donat com a resultat els cicles Dilluns de poesia i El meu clàssic.

[Llegiu-ne més]

Seminari de traducció poètica de Farrera

Farrera de Pallars

La ILC celebra els seus Seminaris de Traducció a Farrera de Pallars d’ençà de la tardor de 1998. El model, com d’altres iniciatives similars europees, està destinat a posar en contacte els autors -poetes i dramaturgs- amb els seus potencials traductors.

[Llegiu-ne més]

Calaix de lletres

Calaix de lletres

A la ILC organitzem i coordinem diferents cicles amb l’objectiu de portar la literatura catalana allà on no és habitual buscant la complicitat d’altres sectors. Amb aquesta finalitat van néixer els programes Lletres al camp, Lletres al Ferrocarrils, Lletres al Parlament, Lletres a les presons o Lletres i salut. Alguns d’aquests esdeveniments s’organitzen al voltant de Sant Jordi i podem dir que s’han consolidat en el calendari anual.

[Llegiu-ne més]

Patrimoni literari

Patrimoni literari

Recuperació i conservació dels fons personals d'escriptors catalans, videoteca, exposicions.

[Llegiu-ne més]

 

Premis literaris

Premis literaris

La Institució de les Lletres Catalanes gestiona la base de dades dels premis literaris en llengua catalana o dels que admeten el català entre altres llengües– que es convoquen al llarg de l’any en tot l’àmbit lingüístic. Les bases de participació es poden consultar per Internet en els enllaços que ens facilita cada entitat convocant. Escriu-nos a premis@gencat.cat.

[Llegiu-ne més]