Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Els nostres serveis  > Bases de dades
 

Bases de dades

El Departament de Cultura posa a disposició del públic en general i dels professionals de la cultura un conjunt de bases de dades per tal de facilitar la cerca d'informació en diferents àmbits temàtics. Podràs fer-hi consultes molt diverses, des de la celebració d'un festival musical, l'adreça d'un museu o d'una biblioteca, un antic document desat en un arxiu comarcal, la biografia i l'obra d'un escriptor, o tota la informació disponible sobre una ermita romànica o un jaciment iber, per posar només alguns exemples.

Activitats culturals

Agenda Cultural, cercador d'activitats culturals que es fan a Catalunya

El Departament de Cultura posa aquest espai al servei dels ciutadans que vulguin conèixer l'oferta cultural del país i dels organitzadors que desitgin fer difusió de les seves programacions.

 • Cercador de l'Agenda  
  Informació contrastada sobre activitats culturals de diferents àmbits temàtics que es fan a Catalunya.

Equipaments culturals

Equipaments

Dades sobre arxius, biblioteques, centres culturals, cinemes, espais d'arts visuals, espais escènics i musicals, museus, col·leccions i centres d'interpretació d'arreu de Catalunya.

 • Cercador d'equipaments  
  Amb diferents paràmetres de cerca, com el nom i el tipus d'equipament, la localitat o la comarca.

Arxius

Arxius

Informació sobre els arxius de Catalunya, com l'Arxiu Nacional de Catalunya o la Xarxa d'Arxius Comarcals, entre d'altres centres, i sobre diverses matèries relacionades amb els arxius.

 • Arxius de Catalunya  
  Arxius de diferents tipologies i titularitats de tot Catalunya.
 • Arxius en línia  
  Fons i documents de l'Arxiu Nacional de Catalunya i dels arxius comarcals.
 • Arxius comarcals  
  Tots els arxius comarcals de Catalunya.
 • ANC@ula  
  Aplicació informàtica que permet la localització i consulta dels documents d'arxiu seleccionats pel Servei Didàctic de l'Arxiu Nacional de Catalunya, per tal de facilitar la cerca al professorat i als escolars.
 • Bibliografia d'arxivística catalana  
  Recull de la producció relacionada amb els arxius catalans que han generat les institucions i els professionals del nostre país.
 • Premsa digitalitzada  
  Més de 819.000 pàgines de premsa digitalitzada en els arxius comarcals.
 • Taules d'avaluació documental  
  Taules d'avaluació documental de diferents organismes públics.

Biblioteques

Biblioteques

Informació sobre el Sistema Bibliotecari de Catalunya, que aplega la Biblioteca de Catalunya, el Sistema de Lectura Pública (centres de titularitat municipal), les biblioteques universitàries, les de centres d'ensenyament no universitari i les especialitzades.

Cultura popular i associacionisme

Cultura popular i associacionisme

Informació sobre les festes i tradicions catalanes i les entitats culturals i associacions que tenen relació i treballen en els diferents àmbits de la cultura popular i tradicional a Catalunya.

Cinema i audiovisuals

Cinema i audiovisuals

Repositori digital de la Filmoteca de Catalunya i altres dades d'interès sobre el món del cinema.

 • Repositori digital de la Filmoteca de Catalunya  
  Un repositori online per recollir, preservar i difondre el patrimoni digital cinematogràfic de la Filmoteca, que actualment dóna accés a una part del seu fons gràfic (fotografies, cartells, revistes, fons personals, llibres digitalitzats...).
 • Guia de festivals de cinema  
  Catalan Films & TV ha creat una Guia de festivals i mostres de cinema de països de tot el món.
 • Catalan Films & TV database  
  Catalan Films & TV ha creat una bases de dades de produccions, professionals i empreses audiovisuals catalanes.

Llengua catalana

Llengua catalana

Informació per aprendre català, resoldre dubtes lingüístics, trobar empreses i professionals que treballen en aquest àmbit i altres dades d'interès.

 • Cursos de català i places disponibles  
  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) t'ofereix consultar l'oferta de cursos i places displonibles.
 • Llocs per aprendre català  
  Informació sobre els llocs on aprendre català, de manera presencial o amb altres modalitats d'aprenentatge, arreu dels territoris de parla catalana. S'hi inclouen els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística, universitats, escoles oficials d'idiomes, centres privats, etc.
 • Optimot, consultes lingüístiques  
  Servei d'atenció de consultes lingüístiques. Consta d'un cercador d'informació lingüística, amb diverses fonts integrades, que ajuda a resoldre dubtes sobre l'ús de la llengua catalana i un servei d'atenció personalitzada.
 • Cercaterm  
  El Cercaterm és el servei de consultes terminològiques en línia del TERMCAT. Dóna accés al conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT té a disposició pública i s’adreça principalment a persones que han de redactar textos especialitzats en català, i a traductors i mediadors lingüístics. No és un diccionari.
 • Base de dades de premsa  
  Notícies i articles periodístics sobre la llengua catalana publicats a la premsa impresa o digital des de l'any 2000 fins a l'actualitat.
 • Base de dades de ressenyes  
  Aplega ressenyes d'obres catalanes i internacionals sobre sociolingüística, política i planificació lingüístiques, dret lingüístic, ensenyament de llengües i altres temes relacionats.

Lletres

Lletres catalanes

Dades sobre autors i autores de la literatura catalana i informació sobre convocatòries de premis literaris en llengua catalana.

Museus i col·leccions

Museus

Els cercadors de museus i col·leccions proporcionen informació força completa sobre els espais museístics de Catalunya.

 • Museus  
  Espais que figuren inscrits al Registre de Museus de Catalunya.
 • Col·leccions obertes al públic  
  Equipaments culturals als que la Llei de Museus atribueix la consideració de col·lecció perquè no reuneixen les condicions tècniques exigides als museus. Les dades que s'hi ofereixen són actualitzades en la mesura que proporcionen nova informació les institucions afectades.

Patrimoni

Patrimoni

Informació sobre el patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontòlògic de les nostres comarques.

 • Inventari del patrimoni arquitectònic  
  Informació sobre els béns culturals d'interès nacional (BCIN), els béns catalogats o els béns culturals d'interès local (BCIL) i la resta de béns integrants de l'ampli concepte de patrimoni cultural que defineix la Llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català.
 • Patrimoni arqueològic  
  Una base de dades que té com a objectiu recollir i gestionar tota la informació inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya.
 • Patrimoni paleontològic
  Informació sobre els jaciments paleontològics del país.

Data d'actualització: 15.06.2015
Destaquem