• Imprimeix

Rutes i visites

Mercat Medieval de Vic

Vic et convida al Mercat Medieval

Hem reunit per a vosaltres alguns dels recursos que el portal gencat i altres pàgines web ofereixen amb informació sobre rutes, visites i itineraris.

En primer lloc us presentem una proposta d'actualitat. Si voleu trobar-ne més podeu consultar l’Agenda Cultural, on es recullen activitats que es fan arreu de Catalunya.

La nostra proposta: un viatge medieval a la capital d’Osona

Vic és una ciutat que mereix una visita per molt motius. Posseeix un dels conjunts medievals més suggestius de Catalunya. El centre del nucli antic és la Plaça Major, en què destaquen diversos edificis modernistes, arcades i torres, i en la que se celebren molts esdeveniments, com són el Mercat del Ram, el Mercat de Música Viva o el Mercat Medieval. Entre els seus monuments més rellevants trobem la Catedral de Sant Pere Apòstol i el Temple romà.

Vic és també una vila famosa pels seus embotits, sobre tot per la llonganissa de Vic, si bé el més conegut és una de les seves variants comercials, el fuet.

Molt aviat, del 3 al 6 de desembre, la ciutat ens convida al Mercat Medieval. Durant aquests dies Vic es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb més de 300 parades repartides per tot el nucli antic, cercaviles musicals, teatre de carrer i un ampli ventall d'activitats adreçades a tots els públics. A més, en diversos escenaris de la ciutat es representa l’obra de teatre L'Assalt de l'Altarriba, basada en fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV.

El Mercat es complementa amb activitats lúdiques, adreçades a un públic de totes les edats: pels més petits, hi haurà maquillatge i disfresses, jocs, lluites de cavallers, passejades en poni o mula i diversos espectacles a la plaça dels Màrtirs. Mentre, la música, els balls i els espectacles de carrer omplen el centre de la ciutat i ens ajuden a imaginar com era l’ambient en un passat molt llunyà.

No hi falta la recreació d’oficis medievals, amb parades i demostracions de mestres artesans i exhibicions d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

Podeu aprofitar per visitar la Fira d’Artesans de Nadal, a les voltes de la Plaça Major (dies 3, 4, 5, 6, 17, 18, 22, 23 i 24 de desembre de 2016 i el 2, 3 y 4 de gener de 2017) i la Fira de Brocanters (dies 3, 4 5 i 6 de desembre).

Ben abrigats i cap a Vic, us agradarà!!!

+ info: Vicfires.cat; Ajuntament de Vic; activitats culturals a Vic; Victurisme.cat.

A l’Agenda Cultural trobareu activitats que es fan arreu de Catalunya. Podeu consultar-hi notícies sobre rutes, visites, jornades de portes obertes i també programacions que siguin del vostre interès a l'hora de preparar un recorregut pel país.

Amb motiu de la celebració del Tricentenari, el Departament de Cultura ha impulsat la Ruta 1714, una proposta de turisme patrimonial que ressegueix el rastre de la Guerra de Successió a través de 55 municipis de tot Catalunya i uneix paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia. Alguns escenaris imprescindibles de la ruta són el castell de Cardona, el mercat del Born, la Universitat de Cervera o Castellciutat, entre d'altres.

Mercat del Born

Mercat del Born

Informació relacionada

En el web del Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya, es poden veure des de rutes a peu en família i recorreguts fàcils en BTT fins a grans ascensions, itineraris per fer en cadira de rodes, visites al patrimoni cultural o al paisatgístic. Amb informació relativa a cadascuna de les comarques de Catalunya.

I en altres webs: la ruta del Pirineu comtal, que va des de l'Empordà fins a la Ribagorça, i el Camí de Sant Jaume a Catalunya.

Turisme de Catalunya t'ofereix suggeriments per a tots els gustos que contemplen elements de la història del país, del patrimoni cultural, de diferents modalitats artístiques, de les festes populars i de les festes tradicionals, entre d'altres. Amb les dades de les oficines d'informació turística.

I un suggeriment...
Les rutes del modernisme, un dels grans atractius del turisme cultural del país: pots triar itineraris a la ciutat de Barcelona o en altres localitats catalanes.

Casa Batlló

Casa Batlló

Informació relacionada

Un gran nombre de rutes t'ofereixen la possibilitat de gaudir de la gastronomia de les nostres comarques: l'oli, el vi, el cava, els embotits, la cuina tradicional i molts altres productes són els protagonistes d'itineraris molt atractius.

Celler modernista de Gandesa

Celler modernista de Gandesa

Parcs de Catalunya és un web on es descriuen els espais naturals protegits del nostre país, des de l'alta muntanya fins als espais marins. Hi trobaràs un conjunt de paratges que són un autèntic tresor que cal conservar. I, a més, hi ha informació d'equipaments, d'itineraris i de què s'hi pot fer.

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Informació relacionada

Una joia de la xarxa: tot i més sobre el patrimoni de les nostres comarques. Amb galeries d’imatges, descobertes, notícies, jocs, l’escapada de la setmana, accés als directoris de museus i arxius de Catalunya i reportatges de gran interès.

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Informació relacionada

Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari català presenta el Mapa Literari Català 2.0. Hi trobaràs més de mig miler de fragments d’obres literàries, acompanyats d’un important contingut multimèdia. El Mapa també t’ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables.

Mapa Literari Català 2.0

Mapa Literari Català 2.0

Informació relacionada

Un espai del portal gencat que mostra la realitat i diversitat del país, amb informació de la seva història i geografia, les dades bàsiques, els espais naturals, el patrimoni cultural, la gastronomia, el temps, el trànsit, el transport públic... i molts enllaços a webs relacionats.

Canal Catalunya

Canal Catalunya

Informació relacionada

Data d'actualització:  22.11.2016