• Imprimeix

Rutes i visites

Projeccions sobre els murs del Criptopòrtic. Font: MAC Empúries

Projeccions sobre els murs del criptopòrtic. Font: MAC Empúries

Hem reunit per a vosaltres alguns dels recursos que el portal gencat i altres pàgines web ofereixen amb informació sobre rutes, visites i itineraris.

En primer lloc us presentem una proposta d'actualitat. Si voleu trobar-ne més podeu consultar l’Agenda Cultural, on es recullen activitats que es fan arreu de Catalunya.

La nostra proposta: visitem la Casa dels Mosaics d’Empúries

Voleu veure com vivien els romans a la seva domus? Ara és possible fer-ho gràcies a la restauració i museïtzació de la Casa dels Mosaics dels Jaciments d’Empúries.

La Casa dels Mosaics és una de les domus millors conservades del conjunt arqueològic. Constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, in situ, un magnífic conjunt de mosaics originals romans. Va ser completament excavada durant la dècada dels anys 40 del segle passat, moment en el qual es recuperaren alguns espais antigament soterrats, com ara el criptopòrtic, i va ser restaurada a mitjans del segle XX.

El passat mes de març es va obrir al públic després de fer-hi importants millores, que permeten visitar, per primera vegada, el peristil (un espai que amb els anys va derivar en els claustres que avui coneixem en edificis religiosos) i el criptopòrtic de la domus. Aquest segon era una galeria subterrània de la casa, on s’emmagatzemaven àmfores i productes alimentaris com l’oli i el vi. També s’ha restaurat el jardí central, seguint els coneixements arqueològics que es tenen d’aquests espais.

La visita combina l’aparició de personatges amb restitucions en 3D de les diferents parts i estances de la casa. El visitant descobrirà la història i les característiques de l’antiga casa romana, serà rebut per Caius, propietari de la casa i guiat pel seu esclau Bucco.

Si feu aquesta visita coneixereu millor els nostres ancestres romans i la cultura que ens han llegat, us agradarà! I aprofiteu per acostar-vos a l'Escala, és una vila amb molt d'encant.

+ info: Museu d'Arqueologia de Catalunya, seu d'Empúries; visites guiades; nota de premsa del Departament de Cultura; Empúries a la Viquipèdia; l'Escala a la Viquipèdia; altres itineraris i visites a l'Agenda Cultural.

A l’Agenda Cultural trobareu activitats que es fan arreu de Catalunya. Podeu consultar-hi notícies sobre rutes, visites, jornades de portes obertes i també programacions que siguin del vostre interès a l'hora de preparar un recorregut pel país.

En el web del Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya, es poden veure des de rutes a peu en família i recorreguts fàcils en BTT fins a grans ascensions, itineraris per fer en cadira de rodes, visites al patrimoni cultural o al paisatgístic. Amb informació relativa a cadascuna de les comarques de Catalunya.

I en altres webs: la ruta del Pirineu comtal, que va des de l'Empordà fins a la Ribagorça, i el Camí de Sant Jaume a Catalunya.

Turisme de Catalunya t'ofereix suggeriments per a tots els gustos que contemplen elements de la història del país, del patrimoni cultural, de diferents modalitats artístiques, de les festes populars i de les festes tradicionals, entre d'altres. Amb les dades de les oficines d'informació turística.

I un suggeriment...
Les rutes del modernisme, un dels grans atractius del turisme cultural del país: pots triar itineraris a la ciutat de Barcelona o en altres localitats catalanes.

Casa Batlló

Casa Batlló

Informació relacionada

Un gran nombre de rutes t'ofereixen la possibilitat de gaudir de la gastronomia de les nostres comarques: l'oli, el vi, el cava, els embotits, la cuina tradicional i molts altres productes són els protagonistes d'itineraris molt atractius.

Celler modernista de Gandesa

Celler modernista de Gandesa

Parcs de Catalunya és un web on es descriuen els espais naturals protegits del nostre país, des de l'alta muntanya fins als espais marins. Hi trobaràs un conjunt de paratges que són un autèntic tresor que cal conservar. I, a més, hi ha informació d'equipaments, d'itineraris i de què s'hi pot fer.

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Informació relacionada

Una joia de la xarxa: tot i més sobre el patrimoni de les nostres comarques. Amb galeries d’imatges, descobertes, notícies, jocs, l’escapada de la setmana, accés als directoris de museus i arxius de Catalunya i reportatges de gran interès.

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Informació relacionada

Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari català presenta el Mapa Literari Català 2.0. Hi trobaràs més de mig miler de fragments d’obres literàries, acompanyats d’un important contingut multimèdia. El Mapa també t’ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables.

Mapa Literari Català 2.0

Mapa Literari Català 2.0

Informació relacionada

Un espai del portal gencat que mostra la realitat i diversitat del país, amb informació de la seva història i geografia, les dades bàsiques, els espais naturals, el patrimoni cultural, la gastronomia, el temps, el trànsit, el transport públic... i molts enllaços a webs relacionats.

Canal Catalunya

Canal Catalunya

Informació relacionada

Data d'actualització:  26.04.2017

Per saber-ne més