• Imprimeix

Rutes i visites

Els museus de Figueres

Teatre Museu Dali

Teatre Museu Dalí. Font: visitfigueres.cat

Hem reunit per a vosaltres alguns dels recursos que el portal gencat i altres pàgines web ofereixen amb informació sobre rutes, visites i itineraris.

En primer lloc us presentem una proposta d'actualitat. Si voleu trobar-ne més podeu consultar l’Agenda Cultural, on es recullen activitats que es fan arreu de Catalunya.

La nostra proposta: 

La nostra proposta: visitem els museus de Figueres

Ara, en ple hivern, les llargues caminades per paratges naturals no sempre són possibles, i pot ésser difícil accedir a petites joies del patrimoni que estan perdudes enmig de valls i muntanyes, per això us convidem a visitar una ciutat on les inclemències del temps previsiblement no us han d’amoïnar, tret que hi hagi tramuntana...

La nostra proposta és, en definitiva, fer un itinerari pels museus de Figueres, la capital de l'Alt Empordà, que aquest any 2017 també és la Capital de la Sardana.

L’oferta museística és molt rica, podreu triar:

Conté un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida. És un espai ja que va ser concebut i dissenyat per l’artista per tal d’oferir al visitant una veritable experiència per endinsar-se en el seu món captivador i únic.

Acull més de 4000 peces, joguines antigues de tota mena com zootrops, mecanos, teatrines, cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles o aparells de màgia, entre moltes altres.

Conserva una de les col·leccions d’art més destacades de la comarca. L’exposició permanent mostra les col·leccions d’arqueologia, d’escultura medieval, de pintura barroca, de pintura i escultura dels segles XIX i XX, i d’art empordanès. També s’hi fan exposicions temporals i activitats de difusió cultural.

El visitant del museu podrà admirar la bellesa dels objectes exposats: d’una banda, trobarà peces que combinaven el sentit pràctic amb l’art, i d’altra, descobrirà un temps en què la ciència i la tècnica van impulsar el progrés humà.

Aplega una col·lecció de peces i documents de la primera època d'electrificació de les comarques gironines, procedents de l'empresa Hidroelèctrica de l'Empordà, S.A. fundada el 13 d'agost de 1913. Hi podrem descobrir com van ser els inicis de l'energia elèctrica, les seves primeres aplicacions i els primers aparells que van permetre la continua difusió d'aquesta energia fins arribar a la quotidianitat d'avui en dia. Es pot visitar d'abril a octubre.

I si voleu fer un passeig per la rambla de Figueres, encara que no bufi el vent tebi i suau de l’estiu, us hi trobareu molt bé. Us animem a descobrir la ciutat! 

Per últim, preneu nota: del 16 al 20 de febrer se celebra el VI Festival Internacional del Circ "Ciutat de Figueres", un esdeveniment de referència per als amants del circ.

+ info: visitfigueres.cat; Ajuntament de Figueres; Figueres a la Viquipèdia; Dalí a la Viquipèdia; Triangle Dalinià; Patronat de Turisme Girona Costa Brava; Figueres a l'Agenda Cultural.

A l’Agenda Cultural trobareu activitats que es fan arreu de Catalunya. Podeu consultar-hi notícies sobre rutes, visites, jornades de portes obertes i també programacions que siguin del vostre interès a l'hora de preparar un recorregut pel país.

Amb motiu de la celebració del Tricentenari, el Departament de Cultura ha impulsat la Ruta 1714, una proposta de turisme patrimonial que ressegueix el rastre de la Guerra de Successió a través de 55 municipis de tot Catalunya i uneix paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia. Alguns escenaris imprescindibles de la ruta són el castell de Cardona, el mercat del Born, la Universitat de Cervera o Castellciutat, entre d'altres.

Mercat del Born

Mercat del Born

Informació relacionada

En el web del Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya, es poden veure des de rutes a peu en família i recorreguts fàcils en BTT fins a grans ascensions, itineraris per fer en cadira de rodes, visites al patrimoni cultural o al paisatgístic. Amb informació relativa a cadascuna de les comarques de Catalunya.

I en altres webs: la ruta del Pirineu comtal, que va des de l'Empordà fins a la Ribagorça, i el Camí de Sant Jaume a Catalunya.

Turisme de Catalunya t'ofereix suggeriments per a tots els gustos que contemplen elements de la història del país, del patrimoni cultural, de diferents modalitats artístiques, de les festes populars i de les festes tradicionals, entre d'altres. Amb les dades de les oficines d'informació turística.

I un suggeriment...
Les rutes del modernisme, un dels grans atractius del turisme cultural del país: pots triar itineraris a la ciutat de Barcelona o en altres localitats catalanes.

Casa Batlló

Casa Batlló

Informació relacionada

Un gran nombre de rutes t'ofereixen la possibilitat de gaudir de la gastronomia de les nostres comarques: l'oli, el vi, el cava, els embotits, la cuina tradicional i molts altres productes són els protagonistes d'itineraris molt atractius.

Celler modernista de Gandesa

Celler modernista de Gandesa

Parcs de Catalunya és un web on es descriuen els espais naturals protegits del nostre país, des de l'alta muntanya fins als espais marins. Hi trobaràs un conjunt de paratges que són un autèntic tresor que cal conservar. I, a més, hi ha informació d'equipaments, d'itineraris i de què s'hi pot fer.

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Informació relacionada

Una joia de la xarxa: tot i més sobre el patrimoni de les nostres comarques. Amb galeries d’imatges, descobertes, notícies, jocs, l’escapada de la setmana, accés als directoris de museus i arxius de Catalunya i reportatges de gran interès.

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Informació relacionada

Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari català presenta el Mapa Literari Català 2.0. Hi trobaràs més de mig miler de fragments d’obres literàries, acompanyats d’un important contingut multimèdia. El Mapa també t’ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables.

Mapa Literari Català 2.0

Mapa Literari Català 2.0

Informació relacionada

Un espai del portal gencat que mostra la realitat i diversitat del país, amb informació de la seva història i geografia, les dades bàsiques, els espais naturals, el patrimoni cultural, la gastronomia, el temps, el trànsit, el transport públic... i molts enllaços a webs relacionats.

Canal Catalunya

Canal Catalunya

Informació relacionada

Data d'actualització:  27.01.2017

Per saber-ne més