• Imprimeix

Rutes i visites

Biennal del Pessebre Català a Girona

Hem reunit per a vosaltres alguns dels recursos que el portal gencat i altres pàgines web ofereixen amb informació sobre rutes, visites i itineraris.

En primer lloc us presentem una proposta d'actualitat. Si voleu trobar-ne més podeu consultar l’Agenda Cultural, on es recullen activitats que es fan arreu de Catalunya.

La nostra proposta: visitem la XVI Biennal del Pessebre Català a Girona

Girona és una ciutat que ofereix molt atractius per ser visitada, però ara en destacarem un en especial: la XVI Biennal del Pessebre Català, que se celebra amb motiu del 70è aniversari de l'Associació de Pessebristes de Girona. 

Els pessebres són autèntiques meravelles en què la il·lusió i l’habilitat de les persones que els han confeccionat donen com a resultat paisatges increïbles, amb muntanyes nevades, masies, ramats de béns, boscos, racons plens de molsa ben verda o blanca, pallers, colomars, pous, estanys i rierols, camps conreats, tota mena de bestiar de pagès i molts altres elements. Només falten les figuretes per donar-li vida al conjunt: la cova amb el naixement, els pastorets, els reis, la filadora o el caganer, tots plegats no poden faltar en el pessebre, una gran creació que és una satisfacció tant per als que el van a veure com per als qui l’han fet.

La Biennal del Pessebre Català us convida a fer una ruta pel barri vell de la ciutat, per tal de visitar els diferents pessebres que s’exposen als següents espais:

  • la Carboneria i Cisterna del Museu d’Història de Girona
  • CaixaForum Girona
  • el Claustre de la Diputació
  • l’Ajuntament
  • el Teatre Municipal

Podeu anar-hi fins al 2 de febrer de 2017, teniu temps de veure’ls tots!

Informació relacionada: exposicions de pessebres a l’Agenda Cultural; activitats de Nadal; Ajuntament de Girona; activitats culturals diverses a Girona.

A l’Agenda Cultural trobareu activitats que es fan arreu de Catalunya. Podeu consultar-hi notícies sobre rutes, visites, jornades de portes obertes i també programacions que siguin del vostre interès a l'hora de preparar un recorregut pel país.

Amb motiu de la celebració del Tricentenari, el Departament de Cultura ha impulsat la Ruta 1714, una proposta de turisme patrimonial que ressegueix el rastre de la Guerra de Successió a través de 55 municipis de tot Catalunya i uneix paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia. Alguns escenaris imprescindibles de la ruta són el castell de Cardona, el mercat del Born, la Universitat de Cervera o Castellciutat, entre d'altres.

Mercat del Born

Mercat del Born

Informació relacionada

En el web del Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya, es poden veure des de rutes a peu en família i recorreguts fàcils en BTT fins a grans ascensions, itineraris per fer en cadira de rodes, visites al patrimoni cultural o al paisatgístic. Amb informació relativa a cadascuna de les comarques de Catalunya.

I en altres webs: la ruta del Pirineu comtal, que va des de l'Empordà fins a la Ribagorça, i el Camí de Sant Jaume a Catalunya.

Turisme de Catalunya t'ofereix suggeriments per a tots els gustos que contemplen elements de la història del país, del patrimoni cultural, de diferents modalitats artístiques, de les festes populars i de les festes tradicionals, entre d'altres. Amb les dades de les oficines d'informació turística.

I un suggeriment...
Les rutes del modernisme, un dels grans atractius del turisme cultural del país: pots triar itineraris a la ciutat de Barcelona o en altres localitats catalanes.

Casa Batlló

Casa Batlló

Informació relacionada

Un gran nombre de rutes t'ofereixen la possibilitat de gaudir de la gastronomia de les nostres comarques: l'oli, el vi, el cava, els embotits, la cuina tradicional i molts altres productes són els protagonistes d'itineraris molt atractius.

Celler modernista de Gandesa

Celler modernista de Gandesa

Parcs de Catalunya és un web on es descriuen els espais naturals protegits del nostre país, des de l'alta muntanya fins als espais marins. Hi trobaràs un conjunt de paratges que són un autèntic tresor que cal conservar. I, a més, hi ha informació d'equipaments, d'itineraris i de què s'hi pot fer.

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Parc Natural del Delta de l'Ebre

Informació relacionada

Una joia de la xarxa: tot i més sobre el patrimoni de les nostres comarques. Amb galeries d’imatges, descobertes, notícies, jocs, l’escapada de la setmana, accés als directoris de museus i arxius de Catalunya i reportatges de gran interès.

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Interior de la Torre Agbar. Foto: DGPC, Bob Masters

Informació relacionada

Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari català presenta el Mapa Literari Català 2.0. Hi trobaràs més de mig miler de fragments d’obres literàries, acompanyats d’un important contingut multimèdia. El Mapa també t’ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables.

Mapa Literari Català 2.0

Mapa Literari Català 2.0

Informació relacionada

Un espai del portal gencat que mostra la realitat i diversitat del país, amb informació de la seva història i geografia, les dades bàsiques, els espais naturals, el patrimoni cultural, la gastronomia, el temps, el trànsit, el transport públic... i molts enllaços a webs relacionats.

Canal Catalunya

Canal Catalunya

Informació relacionada

Data d'actualització:  07.12.2016