• Imprimeix

Una mirada a la xarxa

Us convidem a visitar espais de la xarxa que ens han semblat interessants, actuals i ben organitzats.


Un racó dels nostres webs

Aquest 2017 es commemora el 150è aniversari del naixement d’un dels personatges més importants de l'art i la política catalana dels segles XIX i XX, Josep Puig i Cadafalch, i també se celebra el centenari de l’inici de la seva presidència a la Mancomunitat de Catalunya. Amb motiu d’aquestes dues efemèrides, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit homenatjar la polièdrica figura de l'arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l’art i polític declarant el 2017 com a Any Puig i Cadafalch.

El seu llegat com arquitecte, restaurador i urbanista té un valor incalculable però no és redueix a les seves nombroses edificacions de nova planta a Barcelona i el Maresme, sinó que es complementa amb restauracions com la de la Seu d'Ègara, el conjunt monumental de les esglésies de Terrassa, l'impuls a les excavacions arqueològiques d'Empúries, o la docència a centres de prestigi internacional com les universitats de París i Harvard, entre d’altres.

Aquesta commemoració, que ha estat impulsada des del Departament de Cultura, està organitzada també per les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida i els ajuntaments de Mataró, Barcelona i Montblanc i compta amb la col·laboració d’una vintena d’organitzacions empresarials i cíviques.

Us convidem a visitar el web de la commemoració, que ha nascut amb la voluntat d'esdevenir un espai virtual que reculli la gran diversitat de recursos sobre el personatge que estan disponibles a la xarxa i de fer seguiment dels nombrosos actes que se celebraran durant tot l’any arreu del país per recordar la figura de Puig i Cadafalch.

 


• Web de l’Any Puig i Cadafalch

 

 

Any Puig i Cadafalch

cultura.gencat.cat/anypuigicadafalch/

El web català recomanat

 

En sintonia amb el web de l’Any Puig i Cadafalch, us volem presentar el nou web d’un dels edificis més emblemàtics del romànic català, el Monestir de Ripoll, fundat a finals del segle IX i que actualment forma part de la llista indicativa del Patrimoni Mundial de la UNESCO a l’espera de la seva inclusió definitiva.


Al web hi trobareu abundant informació sobre el monestir i la seva història, detalls d’interès turístic i recursos audiovisuals i didàctics.


El Monestir de Ripoll no és la única joia patrimonial que podem trobar a l’actual comarca del Ripollès. La seva rica història medieval ens ha deixat com a llegat obres com el Santuari de Montgrony, el Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el Palau de l’Abadia. Per conèixer millor el nostre passat us convidem també a visitar el web Terra de Comtes o visitar la seva aplicació per a mòbils i tauletes tàctils, en les versions per a dispositius Apple o Android.


• Web del Monestir de Ripoll

Monestir de Ripoll

monestirderipoll.cat

Una mirada fora

Aprofitant la propera inauguració de la 67a edició de la Berlinale, on s’estrenarà el film català “Estiu 1993” a la secció dedicada al cinema jove “Generation KPlus”, us convidem a visitar el web de la cita berlinesa.

El Festival Internacional de Cinema de Berlín es va inaugurar el 6 de juny de 1951 amb la projecció de “Rebecca”, d’Alfred Hitchcock i en aquests més de 50 anys s’ha consolidat com un dels certàmens cinematogràfics més prestigiosos del món. Enguany es compleixen 40 anys de la creació de la secció “Generation”, que al 2007 es va dividir en dues subseccions: Kplus i 14plus, que giren al voltant de l'adolescència i la joventut respectivament.

El web està ple de recursos interessants com ara les retransmissions en directe dels actes oficials, els retrats de les estrelles que han passat pel festival des de l’any 2002 o tota la informació relativa al festival o a activitats paral·leles com l’European Film Market.

 

• Web de la Berlinale

Berlinale

www.berlinale.de/

Data d'actualització:  07.02.2017