• Imprimeix

Una mirada a la xarxa

Us convidem a visitar espais de la xarxa que ens han semblat interessants, actuals i ben organitzats.


Un racó dels nostres webs

En aquest espai us proposem que visiteu una pàgina del web del Departament de Cultura o altres webs de temes culturals relacionats amb la Generalitat de Catalunya. En aquesta ocasió us recomanem el nou web de la Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC). El web, acabat d’estrenar, s’ha dissenyat i desenvolupat per facilitar l’accés multicanal i multidispositiu per part de la ciutadania; és a dir, s’hi pot accedir des de tot tipus de dispositius: ordinador de taula, telèfons intel·ligents, tauletes de diferents sistemes... El web, a més de presentar un nou disseny i una nova imatge gràfica, facilita la navegació, l’accés als serveis i als continguts.

La Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC) és un projecte que ja fou plantejat i començat a executar per la Generalitat de Catalunya a partir de l'any 1932. Fou bandejat sota el franquisme i substituït per una organització arxivística de base provincial. Des del restabliment de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Cultura ha endegat la construcció i entrada en funcionament d'un arxiu comarcal a cada capital de comarca, en col·laboració amb l'administració local, la funció dels quals és la conservació, el tractament i la difusió del patrimoni documental.


• Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC)

XAC

xac.gencat.cat

El web català recomanat

Us presentem també un web destacat de casa nostra: el web del Temporada Alta, el festival d’arts escèniques que se celebra a les ciutats de Girona i Salt durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Al llarg de seva història, el Festival ha guanyat el reconeixement del sector, del públic i de la premsa especialitzada, que l’ha qualificat com “el millor festival de l’Estat espanyol”, fins a convertir-se en un esdeveniment de referència que comença a fer-se lloc entre els principals festivals europeus.

L’aposta per programar grans noms de l’escena internacional es complementa amb la voluntat de ser una plataforma de presentació de nous talents. Tot això, juntament amb la programació de gèneres diversos, per a diferents públics i una acurada oferta d’activitats paral·leles, ha convertit Temporada Alta en una cita ineludible. Enguany, a més, celebren la seva 25a edició. En el seu web trobareu tota la programació detallada.


• Temporada Alta

Temporada Alta

temporada-alta.net

Una mirada fora

Per últim, us volem ensenyar un web de fora de Catalunya. En aquesta ocasió us proposem que visiteu el web del Dalí Museum de Florida, amb motiu de la inauguració, el 25 de setembre de 2016, de l’exposició “Ferran Adrià: The Invention of Food”. La mostra és una immersió en la gran revolució produïda els darrers anys en l’escena culinària internacional de la mà d’un dels seus grans responsables: el xef Ferran Adrià. L’exposició ensenya el treball gastronòmic i el pensament del xef en paral·lel a l’obra d’un altre dels artistes catalans més internacionals, Salvador Dalí, amb qui Ferran Adrià comparteix la naturalesa revolucionària de les seves creacions. La mostra es pot visitar fins al 27 de novembre.

El Museu Dalí, per la seva banda, és dipositari d’una col·lecció de més de 2.000 obres de l’artista Salvador Dalí (1904-1989). Les obres corresponen a les diverses etapes artístiques del pintor i inclouen 96 olis, dibuixos originals, il·lustracions de llibres, gravats, escultures, fotografies, manuscrits i un extens arxiu de documents.


• The Dalí Museum

Dalí Museum

thedali.org

Data d'actualització:  26.09.2016