• Imprimeix

Una mirada a la xarxa

Us convidem a visitar espais de la xarxa que ens han semblat interessants, actuals i ben organitzats.


Un racó dels nostres webs

El Departament de Cultura impulsa el projecte #Memòria1oct que vol conservar la memòria escrita, gràfica i audiovisual del referèndum celebrat el passat 1 d’octubre a Catalunya.

La importància històrica del període en el que vivim motiva aquesta iniciativa que vol recollir i preservar els documents relacionats amb l’1 d’octubre i els dies posteriors per poder estudiar-los en el futur i enriquir el relat sobre els fets ocorreguts.

El material es pot presentar a l’Arxiu Nacional de Catalunya i els arxius comarcals i les biblioteques públiques i museus registrats del país.


Per formalitzar la cessió cal emplenar aquest document.

Web de Memòria 1 Octubre

#Memòria1oct

El web català recomanat

El web de la revista Cuina, fundada a l’any 2000 pel Grup 62 sota el nom Descobrir Cuina, es va publicar per primer cop l’any 2010 i es una proposta genial per descobrir noves receptes i engrescar-se amb una de les majors passions humanes, la gastronomia.

Els dos grans punts forts del web son la gran varietat de propostes –més de 5.000 receptes- i la seva impecable proposta visual i facilitat per navegar.

Al web hi trobaren les receptes de postres de Gemma Clofent, autora del blog “La cuina a casa”, els plats saludables de Delicooks, les receptes de la chef del restaurant Semproniana, Ada Perellada o idees per fer diverses versions d’un plat.

Web de Cuina

Cuina

Una mirada fora

Nowness és un canal web que produeix continguts audiovisuals que destaquen per la seva excel·lència visual i narrativa.

El projecte va néixer al 2010 de la mà de Jefferson Hack, fundador també del grup Dazed Media, dedicat a la moda, i des de llavors no ha parat de créixer, ampliant el seu radi d’acció –tenen una versió en xinès i subtitulen els seus continguts a més de 10 llengües-, i diversificant la temàtica dels seus productes.

L’obra publicada a Nowness s’ha convertit en un referent pels mons de l’art, el disseny, la moda i la bellesa, la música o la gastronomia i els viatges. La seva mirada característica, on destaquen la l’aposta per una certa visió esteticista i les històries emocionals i sensibles ha quallat entre milions d’espectadors.

En la seva curta existència Nowness ha rebut premis de força prestigi, com el Webby a millor web cultural, el de millors efectes al Festival de Cinema de Moda de Berlín o altres reconeixements com els de la revista japonesa WWD i els CLIO francesos.

Una de les seccions més curioses del web es el que ens mostra les residències d’alguns personatges del món de l’art, la moda, la música o el cinema. Entre els més de 40 domicilis presentats hi podreu veure els de l’arquitecte Ricardo Bofill i l’escultor Xavier Corberó.

Web de Nowness

Nowness
Data d'actualització:  21.09.2017