• Imprimeix

Una mirada a la xarxa

Us convidem a visitar espais de la xarxa que ens han semblat interessants, actuals i ben organitzats.


Un racó dels nostres webs

A finals de 2016 es va presentar la primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya. L’aplicació està bàsicament orientada als turistes i es presenta en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). Està pensada perquè el visitant pugui descarregar els continguts (una breu presentació de l’equipament museístic, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada als objectes més destacats) abans de fer la visita i esdevé una eina de suport a la visita presencial.

El projecte va néixer de la voluntat d’integració dels molt diversos equipaments patrimonials en les estratègies d’atracció de nous públics i ha estat finançat íntegrament per l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET).

A dia d’avui, Visitmuseum (el web i l'aplicació) inclou informació de 229 equipaments museístics i de 1.300 registres d’objectes de museus traduïda a 5 idiomes (català, castellà, anglès, francès i també occità en les zones d’influència lingüística) i 11 audioguies gratuïtes (només a l'aplicació).

Podeu descarregar-vos l’aplicació per Android i Apple.

 

Visitmuseum

visitmuseum.gencat.cat

El web català recomanat

La Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya és una entitat fonamental pels que treballen en l’àmbit de l’animació infantil o pels pares i les mares dels més petits. El seu origen es remunta a començaments dels anys 70 quan un grup de persones compromeses amb la cultura catalana va impulsar la programació de teatre infantil sota el nom de Moviment Rialles de Catalunya.

A meitat dels noranta (1995) una cinquantena dels grups de voluntaris que treballen al voltant del Moviment van constituir la fundació, que avui en dia actua a 29 comarques i compta amb mig miler de voluntaris.

Actualment són 64 grups locals actius repartits a 24 comarques els que integren l'entitat i segueixen treballant amb el mateix objectiu: mantenir el compromís amb la llengua, la societat i la cultura a través de les arts escèniques per a públic infantil, juvenil i familiar.

A banda del circuit estable de programació teatral, la fundació organitza diverses activitats com tallers, mostres o festivals de teatre i titelles i maratons de contes, que aporten cultura i entreteniment a grans i petits.

 

Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya

http://www.fundacioxarxa.cat/

Una mirada fora

Aquesta curiosa web, publicada al 2014 sota el paraigua de la majestuosa Art UK,  és una comunitat virtual d’experts del món de l’art i els museus que té com a objectiu ampliar o refutar coneixements sobre les col·leccions d’art públic britàniques. Tanmateix, la xarxa està oberta a tothom, i hi poden participar tota mena de persones, ja siguin professionals, col·leccionistes o amants de l’art. Els detectius de l’art, com els de la vida real, no rebutgen cap font informativa si aquesta els ajuda a conèixer millor als seus investigats. En l’actualitat hi ha gairebé una trentena de grups temàtics de discussió.

Al 2015 el web va rebre el premi Museums and the Web 'Best of the Weben la categoria “Museus professionals”, que havien rebut anteriorment el Brooklyn Museum o el Rijksmuseum convertint-se en la primera institució britànica en ser guardonada.

En aquest enllaç podreu veure les descobertes que s’han fet gràcies al web.

 

Art Detective

https://www.artuk.org/artdetective/

Data d'actualització:  06.03.2017